Overdonderd vanaf nu verkrijgbaar

HoesJeffrey brengt woensdag 10 juni voor het eerst in 6 jaar een nieuwe single uit. ‘Overdonderd’ is de opvolger van ‘Als ik je zoen’ uit 2009. Jeffrey: “De afgelopen jaren lag de focus op onze kapsalon. Net als heel veel anderen hebben we hard moeten werken aan ons bedrijf, maar mede daardoor is er nu wel weer volop ruimte voor de muziek.” 

En die ruimte resulteerde in ‘Overdonderd’, een nummer dat niet voor niets vlak voor de zomer uitkomt. Jeffrey: “Het is een lekker positief zomernummer met veel soul geworden. Eigenlijk kun je het smartsoul noemen; een levenslied met een soul randje. Natuurlijk gaat het over de liefde!”

“Ik ga elke keer weer met de billen bloot als een nummer uitkomt”

De afgelopen maanden werd er achter de schermen hard gewerkt aan de single, fotoshoots en de clip die met medewerking van theater De Tamboer in Hoogeveen tot stand kwam. Jeffrey: “Muziek is één van de belangrijkste dingen in mijn leven, daarom is het elke keer weer spannend om iets nieuws uit te brengen. Helemaal na een langere periode waarin het even stil is geweest. Ik kies muziek en schrijf teksten die heel dicht bij me staan. Ik ga dus elke keer weer met de billen bloot als een nummer uitkomt. Dat gevoel went nooit. En dat moet eigenlijk ook niet. Muziek is tenslotte emotie.”

Whitney Houston en André Hazes
Jeffrey Kuipers groeit op in het Drentse Schoonoord. Al op jonge leeftijd zingt hij liedjes van o.a. Whitney Houston en André Hazes. Eerst voor de spiegel, later op plaatselijke podia. Zo weet hij zichzelf in de kijker te zingen. Het levert hem in 1997, op 17-jarige leeftijd, een belangrijk platencontract op en de singles die daaruit voortkomen worden massaal opgepakt. Grote optredens en deelname aan het Nationale Songfestival volgen. Ondertussen begint Jeffrey met de kappersschool (“Mijn ouders vonden het een prettig idee als ik een opleiding volgde om niet afhankelijk te zijn van de grillige muziekindustrie”). Inmiddels  runt hij samen met zijn partner een goedlopende salon in hartje Hoogeveen. Jeffrey: “We hebben het ontzettend naar ons zin met een hele fijne schare klanten, maar het is nu weer hoog tijd voor de muziek!”

Overdonderd is vanaf woensdag o.a. via iTunes verkrijgbaar.