Mollie’s Xmas OneManShow – Silent Night (cover)

‘Ik was als kind al helemaal weg van Stille Nacht, Heilige nacht. Urenlang heb ik dit samen met mijn zusje gezongen, onder de zorgvuldig versierde kerstboom van mijn moeder. Mijn vader zong dan de tweede stem. Toen ik later Silent Night ontdekte, dankzij het internet, werd ik opnieuw verliefd op deze song. Een sterk lied blijft overeind, in welke gedaante je het ook giet. En het is natuurlijk pure gospel. Heerlijk!’

Voor Mollie’s Xmas OneManShow heeft zanger Jeffrey Kuipers gekozen voor nummers die hem dicht aan het hart liggen. In een serie van vier clips zal hij heel de maand december speciaal voor zijn fans een bestaand nummer zingen. Live, in één take ingezongen. Rauw, met een beetje glitter. Op de slippers. Met een bacardi-cola naast hem. Met daarnaast een asbak. Maar dat zie je natuurlijk niet in beeld. Mollie is Mollie.

De opnamen zijn gemaakt bij Jeffrey thuis. Samen met zijn man Michael, die helemaal niet van kersttroep houdt, heeft hij een decor gemaakt zoals zij dat mooi vinden. ‘Plastic fantastic, het kan me niet gek genoeg! Het heeft me wel twee vingers gekost tijdens het plakken van de kerstballen, maar het is de moeite waard!’

Begin 2020 komt Jeffrey Kuipers met een nieuwe single, een uptempo dansplaat met een knipoog naar de disco uit de 70’s.

Beelden: Lennen Oldenbeuving
Audio: Lennen Oldenbeuving/Gertjan Eshuis
Catering: Marie Van Zwol
Styling set: Mijn man en ik
Beeldig licht: thank god